17.2.2018. 20:04
0
Novi Ford Focus otkrio svoje lice
Nekoliko mjeseci uoči premijere potpuno neočekivano javnost je vidjela kako izgleda novi Ford Focus.

Zahvaljujući jednom mađarskom sajtu procurjele su špijunske fotografije sa očigledno foto seta u Portugalu, a u centru pažnje bio je Focus sportskih linija.

Veliki zadnji spoiler iznad gepeka, ogromne aluminijumske felne, crvene čeljusti kočnica ukazuju na to da u pitanju nije “civilna” već vjerovatno ST linija novog Fokusa.

Dok se pod haubom očekuju standardni Fordovi turbobenzinci i turbodizeli počevši od 1.0-litarskog benzinca u rasponu 100-140KS, te 1.5-litarskog dizela u rasponu 85-120KS, pa do najjače verzije 2.0-litarskog TDCi, akcenat bi u četvrtoj generaciji trebalo da budu savremeni enterijer i nove tehnologije.

Vidjećemo kako će se na tržištu snaći novi Focus, s obzirom da je još njegov prethodnik osim standardne konkurencije u klasi poput Astre i Golfa morao da se bori za kupce i protiv sve žešće SUV klase.

Novi Focus će svijetu biti predstavljen na proljeće, možda već na Sajmu automobile u Ženevi.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.