4.4.2018. 12:08
0
BMW najprofitabilnija kompanija
BMW ostaje na prvom mjestu među svjetskim kompanijama autoindustrije. Poslije BMW-a, kompanije sa najvećom zaradom su Suzuki i Daimler, dok se njemački Volkswagen nalazi tek na osmom mjestu, prenosi Biznis.ba.
Prema rezultatima istraživanja konsultantske kuće Ernst & Young (EY), nijedan drugi proizvođač nije uspio da nadmaši BMW u pogledu prodaje i operativnog profita u prethodnoj godini.

Daimler se morao odreći drugog mjesta za prošlu godinu, tako da se zbog tržišta dionica našao na trećem, iza Suzukija. Volkswagenova berzanska tržišna karta rangirana je na sredini liste, mada je bila najbolja na svijetu.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.