23.4.2018. 13:31
0
Ford Mustang najprodavaniji sportski automobil na svijetu
Ford Mustang je treću godinu zaredom najprodavaniji sportski automobil na svijetu.

Prošle godine izabralo ga je 125,81 hiljada kupaca širom svijeta. Ford nudi Mustang u 146 zemalja, što ga čini jednim od najdostupnijih modela uopšte, prenosi SEEbiz.

Glavno tržište Mustanga su Sjedinjene Američke Države SAD, gdje je prodato oko 80 hiljada primjeraka. Ostatak je najvećim dijelom završio u Evropi i Aziji.

Na primjer, samo u Kini je Ford uspio da proda 7.125 primjeraka Mustanga.

“Svijet se zaljubio u Mustang. On predstavlja najbolje od američkog dizajna, performansi i slobode, s neizostavnom osobnosti kojom privlači-bez obzira na to otkuda dolazite”, kazao je Erich Merkle iz Fordovog odjeljenja analize prodaje.

Ford je od lansiranja 2015. godine prodao 418 hiljada Mustanga. Početna cijena za model je tek 25,68 hiljada dolara na američkom tržištu, odnosno 39 hiljada eura na njemačkom.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.