27.9.2018. 14:06
0
Prodaje se najskuplji motor na svijetu
Ranije ove godine, ekstremno rijetki 1951 Vincent Black Lightning motor našao se na aukciji u Las Vegasu.

Poznat kao jedan od najpoželjnijih motora svih vremena, ovaj model je bio u vlasništvu trkača Džeka Ehreta koji ga je koristio da postavi brzinski rekord Australije. Kao jedan od samo trideset ovih modela, motor o kom pričamo je u potpuno originalnom stanju.

On je prodat po cijeni od 929.000 dolara i proglašen je za najskuplji motor ikada aukcijski prodat. Poneseni uspjehom tog modela, aukcijska kuća Bonhams sada ima u ponudi još jedan ovaj model, prenosi luxlife.rs.


Poznat kao Ferrari GTO na dva točka, zahvaljujući svom raritetu i faktorima poželjnosti, ovaj motor ima samo devetnaest blizanaca u svijetu danas. Model o kom ovog puta govorimo je drugi primjerak motora koji je ikada proizveden i datira iz 1949.godine.

 
Njega je naručio švajcarski trkač Hans Starkle i njegov NSU tim i motor dolazi sa punom vlasničkom istorijom. To je takođe jedan od najstarijih originalnih modela ovog motora, koji postoji i dan danas.

Prema nekim pred-aukcijskim procjenama, ovaj model će dostići cijenu između 400.000 i 500.000 dolara.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.