5.11.2018. 13:19
0
Omiljeni automobil Jugoslovena se vratio na velika vrata
Bez obzira na sve njegove mane, Jugo će zauvjek ostati u našim srcima. A iako se ne proizvodi već deset godina, nisu ga zaboravili ni međunarodni automobilski entuzijasti.

Ponos jugoslovenske automobilske industrije je širom svijeta prodat u više od 800.000 primjeraka, pa je ostao upamćen i van granica bivše države.

Jedan od onih koji su ga dobro zapamtili je dizajner Mihael Merkler, toliko dobro da mu je Jugo poslužio kao inspitacija za njegove digitalne dizajnerske radove.

Merkler nam je dao uvid kako bi mogao da izgleda savremeni Jugo da je “preživio” tranziciju, i to kao sportski hečbek, a kao osnova mu je poslužila američka varijanta Yugo 311.

Pod nazivom Yugo GT 5000 Concept, vidimo Jugo kakav nismo mogli nikad ni da zamislimo, veličine Chryslera C 300, sa LED svjetlosnom grupom, 20-inčnim felnama i gumama širine 265mm, te moćnin kočionim čeljustima.

Ispod haube Yuga GT 5000 zamišljen je 5,0-litarski V8 sa turbopunjačem i pogonom na sva četiri točka koji se prenosi pomoći osmostepenog automatika.

Ovaj Jugo “razvija” 600 KS, iz mjesta do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 320 km/h.

(Alen Avdić)
 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.