10.1.2019. 19:15
0
Jaguar otpušta 4.500 radnika
Najveća britanska automobilska kompanija Jaguar Land Rover (JLR) saopštila je danas da će ukinuti oko 4.500 radnih mjesta, uglavnom u Britaniji, jer nastoji da se izbori sa usporavanjem tražnje u Kini i padom interesovanja za dizelašima.

Kompanija, koja zapošljava oko 40.000 ljudi u Britaniji, saopštila je takođe da će početi sa proizvodnjom jedinica na električni pogon u svojoj fabrici u Vulverhemptonu i da će napraviti novi centar za proizvodnju baterija u Hams Holu, u blizini Birmingema, prenosi agencija Reuteres, prenosi CDM. 




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.