1.2.2019. 15:00
0
Land Rover neće praviti Range Rover SC Coupe
Britanski jaguar Land Rover otkazao je proizvodnju trovratnog Range Rovera SV Coupe.

Uprkos najavi povratka legendarnog modela iz 70-ih godina prošlog vijeka i rezervaciji 999 primeraka nakon premijere u Ženevi prošle godine, superbrzi i superlukzusni SUV kupe se neće vratiti.

Range Rover SV Coupe je zamišljen kao četvorosed sa 5,0-litarskim V8 motorom koji uz asistenciju mehaničkog kompresora razvija 65 KS.


To je dovoljno da 390.000 eura procijenjeni automobil ubrzava iz mjesta do 100 km/h za 5 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 266 km/h.

Iako je postojala potražnja za njim, Land Rover je odlučio da resurse namijenjene ovoj vrhunskoj kreaciji JLR-ovog SVO (SPecial Vehicle Operations) odjeljenja usmjeri na razvoj drugih modela.


Jaguar Land Rover je već mjesecima u krizi zbog “Bregzita” i trgovinskog rata koji mu je oborio prodaju u Kini, zbog čega je morao da obustavlja proizvodnju i otpušta radnike, pa ne želi da ugrozi razvoj modela poput nove generacije Defendera.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.