5.4.2019. 13:18
2
Koji se to automobili najmanje kvare, a koje je najjeftinije popraviti
Istraživanje provedeno na oko 4,2 miliona automobila pokazalo je kako su najkvalitetniji automobili iz Zemlje izlazećeg sunca, piše Auto start.

Riječ je o američkom istraživanju Vehicle Health Index Make & Model Reliability Rankings koje se provodi radi utvrđivanja koliko se često na automobilima upali signalna lampica Check Engine – indikator kvara motora, te kolika je prosječna cijena koju vlasnik mora platiti za popravak nastaloga kvara.

CarMD je objavio kako je istraživanje provedeno na 4,2 miliona auta proizvedenih od 1996. do kraja 2018. Rezultati su pokazali kako se najmanje kvare automobili Toyota, Acura (koja je zapravo američki luksuzni podbrend Honde) i Hyundai. Na četvrtom mjestu je Honda, a top 5 zaokružuje Mitsubishi.

Kako se navodi portal Auto start, ako se lampica ipak upali i kvar se mora otkloniti, najviše razloga za zadovoljstvo također mogu imati vlasnici automobila iz Azije. Naime, vlasnici Mazde popravak će platiti najmanje, prosječno 286 dolara, a odmah zatim slijede Kia i američki Dodge, a top 5 zaokružuju Hyundai i Chrysler..

Što se modela automobila tiče, “najpouzdanijim” u Americi pokazao se Audijev SUV Q5 iz 2016, s najčešćim kvarom na senzoru kisika u sistemu dovoda goriva. Slijede ga Honda Civic iz 2017. i Subaru Crosstrek iz 2017…




(Lejla Trle) 

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.