2.2.2021. 21:38
0
Sedamdesetogodišnji vozač počinio 84 prekršaja
Sedamdesetogodišnji vozač iz Smederava počinio je 84 prekrašaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a policiju je izbjegavao prateći Viber grupu koja javlja lokacije saobraćajaca, saopšteno je večeras iz Policijske uprave u tom gradu

Analizirajući snimke sa kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja na području grada, policijski službenici su utvrdili da je taj vozač od septembra do decembra prošle godine vozio automobil kome je istekla registracija.

"Osnovano se sumnja i da je on u tom periodu izbegavao patrole saobraćajne policije prateći Viber grupu `SD patrole`, u kojoj skoro 4.000 članova javlja lokacije patrola", navodi se u saopštenju.

Vozaču su uručena 84 prekršajna naloga za učinjene mandatne prekršaje u ukupnom iznosu od 755.000 dinara (oko 6.425 evra).

Protiv njega je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka jer u zakonskom roku od 60 dana nije vratio istekle registarske oznake, prenosie Nezavisne.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.