29.1.2022. 20:53
0
Kako bi Mercedes A-Klasse izgledao 1980-ih?
Ova priča nas vraća u nešto dalju prošlost, u vrijeme kada Mercedes nije nudio manji model od kultnog 190, a putevima je gospodario VW Golf II. U to vrijeme nastao je 190E City - koji, ipak, nije bio u standardnoj Mercedesovoj ponudi. Pogledajte neobičnu, gradsku verziju modela 190.

Proizveo ga je Schulz Tuning. Kompaktna varijanta Bejbi-Benza nije se proslavila, čak ni u ovoj kombinaciji koja je sa zadnjim pogonom raspolagala sa 160 KS iz snažnog 2.6-litarskog šestocilindraša.

190E City ili Compakt je uz solidnu motorizaciju nudio praktična peta vrata, a bio je namijenjen imućnim porodicama kao drugi automobil u kući. Zadnji kraj je pozajmio dijelove od legendarnog W124, a nudio se u verzijama sa tri i pet vrata.

U videu ispod pogledajte Mercedes-Benz 190E City.



(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.