25.3.2023. 19:34
2
Početna plata kod Rimca 1.250 eura
Plata u Rimcu je od oko 2.000 eura bruto mjesečno za početnike i mlađe inženjere, što odgovara oko 1.250 eura neto.

Plate za šefove, predvodnike produkata ili projekata mogu biti još više zbog veće odgovornosti, piše Tportal.

Ekspertske pozicije (principal engineers) su plaćene u najvišem rangu.

Uz platu, Rimac nudi i opcije (udjele) u firmi (tzv. ESOP) i brojne benefite poput minimalnih 25 dana godišnjeg odmora i subvencije za vrtiće za sve zaposlenike koji imaju vrtićku djecu.

Što se tiče radne snage, šefica ljudskih resursa Martina Verović navela je da je na nivou cijele grupacije 40 posto zaposlenih stranaca, a ako se gledaju samo firme u Hrvatskoj, tad njihov udio pada na 30 posto.

“Trenutno u firmi radi oko 700 stranaca. I dalje većinu ljudi regrutujemo iz Hrvatske. Zapošljavamo što god možemo od industrijskog kadra. Samo kad tražimo neka specifična znanja moramo posegnuti u inostranstvo. Svi stranci koji rade kod nas dođu da žive u Hrvatsku”, rekla je Verović za hrvatski portal.


(Admir O.)

Mate Rimac
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.