12.10.2015. 12:56
0
Mektić: U najkraćem roku imenovati direktora SIPA-e
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić očekuje da će Nezavisni odbor danas završiti posao i da će mu dostaviti spisak kandidata za novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).
Nakon toga, on će, kako je naveo, u najkraćem mogućem roku, u skladu s procedurama, imenovati direktora te policijske agencije BiH. 

Nezavisni odbor je polovinom septembra utvrdio da od devet kandidata koji su se prijavili na konkurs za direktora SIPA-e, dva kandidata ne ispunjavaju uvjete koji su konkursom traženi. 

Uvjete ispunjavaju kandidati: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović. 

Vijeće ministara BiH je početkom augusta razriješilo Gorana Zupca dužnosti direktora SIPA-e. 

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.