12.10.2015. 13:02
0
Č.Đ. napadnut u haustoru, ukradena torba s novcem i dokumentima
U haustoru zgrade, ulica Dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, u nedjelju oko 05.30 sati, I.M. iz Sarajeva izvršio je krivično djelo razbojništva nad Č.Đ. iz Sarajeva.
Uz upotrebu fizičke snage, od Č.Đ. je ukrao torbu s novcem i ličnim dokumentima. 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela i pronalasku izvršioca. 

UHAPŠEN D.S. ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI 
Policijski službenici II PU u nedjelju su uhapsili D.S. (1965.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Š.M.G. iz Sarajeva, i kršenje Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije. 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti te osobe. 

U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI POVRIJEĐEN MALOLJETNIK 
Na kolovozu raskrsnice ulica Ive Andrića - IX Transverzala, općina Novi Grad Sarajevo, u nedjelju oko 12.00 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je teške tjelesne povrede zadobio maloljetnik. 

Naime, došlo je do sudara vozila ''vw passat'' kojim je upravljao vozač B.S. (1964.) iz Sarajeva i vozila ''audi a6'' kojim je upravljao vozač M.V. (1980.) nastanjen u Sarajevu. 

U saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz vozila ''passat'', maloljetni B.A. (1999.) nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Univerziteskom kliničkom centru u Sarajevu. 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. 

STANJE U SAOBRAĆAJU 
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata zabilježeno je ukupno 27 saobraćajnih nesreća, od toga 23 s materijalnom štetom i četiri sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna teže, a tri lakše povrijeđene. 

Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 33 vozača. 

Isključeno je i 11 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.