18.10.2015. 16:49
0
Demokratska fronta izabrala novo rukovodstvo
Aktuelni ministar prostornog uređenja Zeničko-dobojskog kantona Goran Bulajić izabran je danas za predsjednika Glavnog odbora Demokratske fronte (DF) na konstituirajućoj sjednici u Sarajevu.
Za zamjenike predsjednika Glavnog odbora DF-a izabrani su Milan Mandilović, Suzana Franka Galić i Admir Džafić, a za potpredsjednike DF-a Ivana Robović, Ekrem Prošić, Amir Kulaglić, Aleksandar Remetić, Mujo Hodžić, Samer Rešidat i Dženan Džonlagić.

Sifet Podžić, koji je ponovo izabran za generalnog sekretara DF-a, izjavio je da je Glavni odbor na današnjoj sjednici zaključio da će DF za sada ostati u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, te u Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo.

Dodao je da nova većina koja je na pomolu ima dovoljan broj glasova da istisne DF iz vlasti, te da će oni to u tom slučaju prihvatiti.

Podžić je rekao da je sada situacija u FBiH pravilno postavljena jer su građani na prošlim izborima najviše glasova dali SDA-u i SBB-u, a te da će potpredsjednik FBiH Milan Dunović potpisati sve odluke koje usvoji nova parlamentarna većina.

Istakao je da je DF neće podržati mehanizam koordinacije koji Vijeće ministara BiH pokušava usvojiti, te da je na SDA-u i predsjedavajućem Denisu Zvizdiću da izađe pred javnost i kaže da su tim mehanizmom stvorili, kako kaže, nove mogućnosti za blokade.

Podžić je pojasnio da predloženi mehanizam koordinacije daje mogućnost jednom kantonu da odlučuje, odnosno da sve ono što je dosad blokirala Republika Srpska sada može uraditi svaki kanton.

(Fena) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.