18.10.2015. 19:52
2
Biciklisti iz Bihaća stigli u Sarajevo i odali počast Aliji Izetbegoviću
Petnaest biciklista koji su se jučer iz Bihaća zaputili prema Sarajevu, stigli su večeras u glavni grad Bosne i Hercegovine gdje su na mezaru na Kovačima odali počast prvom predsjedniku Predsjedništva Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću povodom 12. godišnjice njegove smrti, javlja Anadolu Agency (AA).

Maraton je u dvije etape pod nazivom Drugi biciklistički maraton „Alija Izetbegović“ organizovao rekreativno biciklistički klub “Japod“ iz Bihaća u znak sjećanja na Aliju Izetbegovića.

"Krenuli smo u subotu, put je trajao u dvije etape: Bihać-Jajce i Jajce-Sarajevo. Večeras smo ovdje drugi put i polako ovo prerasta u tradiciju jer je to predsjednik zaslužio. Veoma smo sretni i ponosni jer je čast i privilegija voziti ovaj maraton i suosjećati sa svim istinskim patriotama ove zemlje. Ove godine je povećan broj na 15 učesnika, a prošle godine nas je bilo 10. Najviše su utjecali vremenski uslovi jer je prvi dan u Bihaću bio pljusak i bilo je nezgodno, pa su se na put zaputili samo najodvažniji. Naša ljubav prema predsjedniku veća je od bilo kakvih nepogoda", kazao je sekretar Rekreativno biciklističkog kluba Japod iz Bihaća Šemsudin Dizdarević.

On je, nakon simboličnog sportskog gesta i maratona dugog 310 kilometara, sa kolegama biciklistima učenjem fatihe odao počast na mezaru Izetbegovića.

"Jednostavno, svi mi svaki put ovdje osjetimo istinsku ljubav prema predsjedniku jer on je živio, radio i umro za ovu našu jednu i jedinstvenu BiH. Ono što je veličina našeg predsjednika je jer je on bio predsjednik svih naroda i narodnosti u BiH, jednostavno - rekao je jednom da je BiH koliko srpska, toliko i hrvatska i muslimanska. Ponosni smo što smo imali takvog čovjeka za predsjednika", poručio je Dizdarević.

(Anadolija)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.