19.10.2015. 10:55
0
Serge Brammertz u posjeti Sarajevu
U sklopu priprema za redovni šestomesečni izveštaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, glavni haški tužilac Serge Brammertz će boraviti u Sarajevu od 19. do 21. oktobra.

Tužilac će se sastati s predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine, između ostalih, i s članovima Predsjedništva BiH, glavnim tužiocem Goranom Salihovićem, predsjednicom Suda BiH Meddžidom Kreso, kao i sa članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

Kao i tokom prethodnih posjeta, tužilac Brammertz će održati više sastanaka s predstavnicima udruženja žrtava. Osim toga, tužilac će se sastati s predstavnicima Instituta za nestale osobe, Tužilaštva BiH, kao i sa relevantnim međunarodnim partnerima kako bi razgovarao o načinima da se dodatno podrži važan proces potrage za nestalim osobama, saopćeno je iz Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Brammertz će se takođe sastati s predstavnicima međunarodne zajednice, između ostalih, sa specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH, te zamjenikom šefa Delegacije Evropske unije u BiH. 

Posjeta Brammertza Sarajevu je prva od dvije posjete regionu u koju odlazi tokom narednih mjesec dana. Njegova posjeta Beogradu planirana je za novembar, a detalji će biti objavljeni naknadno.

Obraćanje tužioca Brammertza Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija zakazano je za početak decembra ove godine.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.