23.10.2015. 17:32
0
Radončić: DF je ucjenjivao SDA, te ucjene su počeli plaćati građani!
Predsjednik SBB-a BiH Fahrudin Radončić rekao je za Glas Srpske da je „DF je ucjenjivao svog koalicionog partnera SDA i te ucjene su počeli da plaćaju građani“.

„Sada je ta blokada otklonjena i nova parlamentarna većina treba da dobije odraz u izvršnoj vlasti“, rekao je Radončić, dodavši da su odnosi SBB-a i SDS-a vrlo korektni.
 
„Kao ministar bezbjednosti imao sam sjajnu saradnju sa Mirkom Šarovićem u Vijeću ministara BiH. Korektni su odnosi i sa Mladenom Bosićem i ne očekujem da u tom smislu treba razmišljati o ozbiljnim problemima. Također, mi nemamo ambicije da sjednemo u neku od ministarskih fotelja u Vijeću ministara koju trenutno zauzima kadar SDS-a, čiji rad ocjenjujemo vrlo pozitivno“, ocijenio je Radončić.
 
Radončić je istakao da SBB nema nikakvih obaveza prema SNSD-u.
 
„Mislim da su tu vrstu dezinformacija plasirali oni koji su htjeli da budu u vlasti i da istovremeno budu opozicija, odnosno da budu moralni čuvari političkog života u BiH. SBB nema nikakve ambicije da nekoga uvodi ili izbacuje iz vlasti. Mi smo u vladajuću koaliciju ušli na poziv SDA prvenstveno, jer su oni kičma vlasti i imaju najviše poslanika i delegata na federalnom i nivou BiH“, objasnio je Radončić.
 
Lider SBB-a smatra da je neophodna i saradnja sa SNSD „ukoliko želimo da zakoni, strategije i preporuke na nivou BiH imaju entitetsku prohodnost“.
 
„Dodik i ja se možemo svađati i ne slagati, ali saradnja je dio naših političkih života. Još nisam ni na kakvoj izvršnoj funkciji, ali obaveza svakog političara je da razgovara sa svima, da ne bude sujetan i da se ne sveti. Komunikacija sa SNSD-om je veoma bitna, jer ta stranka tvori entitetsku vladu“, istakao je on.
 
Rekao je da će prijedlog imena ministara u Vladi FBiH za pozicije na kojima je bio kadar DF-a biti predate naredne sedmice, u dogovoru sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

(Nedim Pobrić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.