28.10.2015. 12:33
0
Komšić: Nije tajna da postoje želje za promjenu saziva Vijeća ministara
Predsjednik Demokratske fronte i poslanik u državnom parlamentu Željko Komšić izjavio je novinarima danas u Sarajevu da nije tajna da postoje ambicije i želje za promjenu i saziva Vijeća ministara BiH, odnosno promjenu parlamentarne većine.

Odgovarajući na novinarsko pitanje djeluje li postojeća parlamentarna većina na državnom nivou, kazao je da se nije ništa promijenilo u parlamentarnoj veći kad se govori o radu zastupnika, dodajući da ima neslaganja o pojedinim pitanjima.

- Ali kada je riječ o Vijeću ministara BiH i njegovom funkcioniranju to ide, moram reći, dosta dobro. Bar se ne vidi na prvi pogled da tu ima nekih razmimoilaženja kada je riječ o radu Vijeća kao izvršnog organa - naveo je Komšić.

Dodao je da nije nikakva tajna da postoje ambicije i želje za promjenu i saziva Vijeća ministara BiH, odnosno i promjenu parlamentarne većine.

- Znate da gospodin (Dragan) Čović nije krio tu namjeru od samog početka, što je po meni legitimno. Ali onda se postavlja pitanje što je ulazio uopšte u tu priču. Kako stvari vrlo često stoje u BiH, mnogo toga ne izgleda logično na prvi pogled - kazao je Komšić.

Istaknuo je da Vijeće ministara BiH, koliko on zna na osnovu informacija koje dobija od jednog ministra i jednog zamjenika ministra iz DF-a, funkcionira do sada dosta dobro.

- Što se možda ne bi dalo zaključiti po parlamentarnoj većini u samom Zastupničkom domu PSBiH, gdje su vrlo česte rasprave, dueli, prije svega s

Klubom zastupnika HDZ-a - naveo je Komšić.

(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.