28.10.2015. 13:26
0
Džaferović: SBB treba da uđe u vlast na svim nivoima
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije i poslanik u Predstavničkom domu državnog parlamenta Šefik Džaferović je danas u Sarajevu izjavio novinarima da je SDA potpisala sporazum sa Savezom za bolju budućnost BiH i da je stav SDA potpuno jasan - SBBBiH treba da uđe u vlast na svim nivoima u BiH, pa i na državnom nivu.

- Krenula je implementacija u Federaciji BiH, ići će implementacija u najskorije vrijeme u nekoliko kantona, a doći će na red da raspravimo pitanje i državnog nivoa vlasti. SDA i sve druge političke stranke koje pretenduju da budu nova parlamentarna većina, treba da obave razgovore, sastanke, dogovore sa Savezom za promjene, jer je naš stav da je Savez za promjene iz RS-a partner s kojim dalje želimo da gradimo parlamentarnu većinu u BiH - kazao je Džaferović.

Dodao je da nije do sada bilo razgovora i ne bi mogao da kaže šta je u ovom trenutku mišljenje Saveza za promjene.

Džaferović je potcrtao da je opredjeljenje da SBBBiH uđe u vlast i na državnom nivou, ali će o tome razgovarati i sa Savezom za promjene.

- Očekujemo da to na takav način završi, uz ponavljanje onoga što sam rekao da je za nas Savez za promjene nezaobilazan partner na državnom nivou - kazao je Džaferović.  

(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.