2.11.2015. 19:14
0
Izetbegović čestitao Davutogluu, članovima i simpatizerima AK Partije
Član Predsjedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović, uputio je čestitku premijeru Turske Ahmetu Davutoglu, članovima i simpatizerima Stranke pravde i razvoja (AK Parti) povodom pobjede na jučerašnjim prijevremenim izborima u Turskoj.
"Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vama, članovima i simpatizerima AK partije kao i bratskom narodu Republike Turske uputim najiskrenije čestitke povodom izvanredne pobjede koju ste ostvarili na jučerašnjim izborima. Građani Republike Turske su prepoznali sposobnost, snagu i umijeće vaše Partije da svoju zemlju povedete ka još većem prosperitetu, ekonomskom napretku i stabilnosti", naveo je Izetbegović, poželivši Davutogluu i čelnicima AK Partije još mnogo uspjeha i narednih godina.

"Uspjeh Partije pravde i razvoja na jučerašnjim izborima je nesumnjivi dokaz da vaša mudrost, istinska borba za dobrobit turskog naroda nema alternativu. Oduševljenje zbog pobjede Partije na čijem ste čelu dijelili su i Bošnjaci u Bosni i Hercegovini. Uz najiskrenije čestitke, u ime Stranke demokratske akcije (SDA) kao i u svoje osobno ime, želim vam još mnogo uspjeha u radu i stvaranju još jače i stabilnije Republike Turske", naveo je Izetbegović.
(Anadolija)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.