8.11.2015. 11:05
0
Premijer Milanović glasao na izborima u Hrvatskoj: Tek sada nas čeka pravi posao
Zoran Milanović, premijer Hrvatske i lider koalcije "Hrvatska raste" iskoristio je svoje pravo i glasao na osmim parlamentarnim izborima. Nakon što je dao glas istakao je da se nakon četiri godine osjeća kao sretan čovjek, ali i dodao da je ovo do sada sve bila igra te da je pred njim i njegovim saradnicima tek sada pravi posao.
Milanović je na biračko mjesto u zagrebačkoj osnovnoj školi u Krajiškoj ulici stigao oko deset sati.

"Osjećam se sretno jer sam služio svojoj domovini, njenom gospodarstvu i sigurnosti. Imali smo vrlo srčanu kampanju, koja je nažalost bila obilježena migrantskom krizom, govorom mržnje i huškanjem kojim HDZ i njegovi pomagaći već nekoliko godina šire Hrvatskom. Vjerujem da ćemo prevagnuti na ovim izborima i da ćemo formirati sljedeću hrvatsku vladu. Za to nam je prema hrvatskom ustavu potrebno 76 ili više ljudi, ne ruku, nego glava iz raznih stranaka. To očito nakon proglašenja izbornih rezultata niko neće imati, ali vjerujem i osjećam da smo mi bliže tome", rekao je Milanović i dodao:

"Očekujem dobar odaziv birača na izbore, jer ljudi su se prepali. HDZ-u će se to vratiti ko bumerang."

Na pitanje kako će premijer provesti kraj dana Milanović je odgovorio stihovima Tina Ujevića.

"U slutnji u čežnji daljine, daljine, u srcu u dahu planine, planine. Idem u planine."

U slučaju trijumfa koalicije "Hrvatska raste" lider ove političke opcije najavio je prigodno okupljanje, ali bez velikog slavlja.

"Nećemo plandovati naravno. Biće puno posla, danas ništa nije gotovo”, kazao je Milanović te pozvao birače da izađu na izbore:

"Ljudi, izađite jer znate koliko je to važno. Ovo su najvažniji izbori u zadnje četiri godine. Sve ovo ranije je bilo samo igra, ovo je pravi posao."

Pravo glasa na osmim parlamentarnim izborima ima 3,8 miliona glasača u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovo su prvi parlamentarni izbori gdje birači imaju mogućnost preferencijalnog glasanja. Biračka mjesta otvorena su u 7 sati i zatvaraju se u 19 sati, kada prestaje izborna šutnja. 

Prve nepotpune rezultate Državno izborno povjerenstvo (DIP) objaviće u 22 sata.
(Anadolija)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.