14.11.2015. 17:04
0
Nakon napada u Parizu: Poljska nema uvjete da primi izbjeglice
Nakon sinoćnjih terorističkih napada u Parizu, novoimenovani poljski ministar za evropske poslove Konrad Szymanski izjavio je kako njegova zemlja ne može prihvatiti izbjeglice prema kvotama koje je odredila Evropska unija (EU).

Szymanski u članku objavljenom na internet stranici "wpolityce" navodi kako posljednji teroristički napadi u Parizu ukazuju na to da je neophodna temeljita revizija u politici EU-a kada je u pitanju izbjeglička kriza. 

"Ako uzmemo u obzir posljednja dešavanja u Parizu, Poljska u političkom smislu nema uvjete da ispuni obećanje koje je dala EU-u u vezi sa prihvatom utvrđene kvote izbjeglica", poručio je on.

 Szymanski smatra kako Evropa hitno treba u fokus staviti kontrolu vanjskih granica. Dodao je također kako po pitanju izbjeglica i Poljska treba držati kontrolu u svojim rukama. 

Prema službenim podacima, u sinoćnjim terorističkim napadima u Parizu poginulo je 128 osoba, dok je njih 250 povrijeđeno, od toga blizu stotinu nalazi se u životnoj opasnosti. Napadi su izvedeni na šest različitih lokacija, prilikom čega je poginulo osam terorista. Kako doznaje novinar AA, sedam terorista imalo je pojaseve sa eksplozivinim napravama, koje su aktivirali. Francuske vlasti su izrazile bojazan da bi broj mrtvih mogao rasti. Odgovornost za napade online saopštenjem preuzela je teroristička organizacija ISIS.
(Anadolija)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.