16.11.2015. 21:01
0
U Njemačkoj uhapšen Alžirac zbog moguće povezanosti s napadima u Parizu
Njemačka policija privela je danas državljanina Alžira u vezi sa napadima u Parizu, saopštili su zvaničnici.

Alžirac je priveden u izbjegličkom prihvatnom centru u gradu Arnsberg u zapadnoj Njemačkoj. Trenutno se nalazi pod istragom zbog toga što se sumnja da je, sirijskim izbjeglicama u prihvatilištu, najavio da će se strah i teror proširiti francuskom prijestonicom.

Takođe se sumnja da je tom prilikom govorio i o bombi. Verner Volf, viši javni tužilac u Arnsbergu, saopštio je da se provjerava vjerodostojnost ovih optužbi. 

"Trenutno istražujemo da li je ovaj čovjek sačesnik ili samo osoba od povjerenja", izjavio je Ralf Jeger, ministar unutrašnjih poslova za pokrajinu Sjeverna Rajna-Vestfalija. 

Jeger je dodao da nema čvrstih dokaza u ovom trenutku da su napadači u Parizu imali bilo kakve veze sa Sjevernom Rajnom-Vestfalijom, te da nema konkretnih dokaza da su napadi planirani u ovoj pokrajini ili Njemačkoj uopšte. 

Vlasti već neko vrijeme drže na oku džihadiste koji su bili u Siriji i Iraku, saopštio je Jeger i potvrdio da je policiji poznat identitet 50 povratnika sa ovih ratišta. 

U koordinisanim bombaškim napadima u Parizu u petak, 13.novembra, ubijeno je 129 ljudi. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.