29.11.2015. 19:09
0
U Zenici u toku jesenja deratizacija
Na području grada Zenice, prema naredbi Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, u toku je jesenja faza preventivne sistematske deratizacije koju provodi Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Jesenja deratizacija trajat će do 7. decembra.

- Cilj akcije je smanjenje broja glodara na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na kantonu. Pozivamo sve subjekte na saradnju pri izvođenju preventivne akcije, kako bi bila provedena što kvalitetnije, te kako bi na taj način postigli očekivani efekat i povoljnu epidemiološku situaciju na području Zeničko-dobojskog kantona i time zaštitili zdravlje stanovništva, rekao je Senad Huseinagić, v.d. direktora Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Akcija deratizacije se provodi postavljanjem otrovne mase na javne površine, obale rijeka, u kanalizacione šahtove, zajedničke prostorije zgrada, deponije čvrstih otpadaka, ugostiteljske, trgovačke, skladišne i privredne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

Deratizacija se provodi savremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodara, a postavljeni mamci u kutijama su označeni kao "otrov" i apeluje se na građanstvo da postavljene otrove ne diraju i ne pomjeraju s postavljenih lokacija.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.