1.12.2015. 18:37
0
Čović i Wigemark razgovarali o napretku BiH u procesu evropskih integracija
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas sastanak s voditeljem izaslanstva EU i specijalnim predstavnikom EU Lars-Gunnarom Wigemarkom, na kojem je razgovarano o napretku koji je BiH ostvarila u procesu evropskih integracija, te o daljim koracima koji se na tom putu moraju preduzeti.
Predsjedavajući Predsjedništva je istakao kako sve institucije na svim nivoima vlasti u BiH intenzivno rade na integracionim obavezama, te da su trenutni prioriteti dalja smislena provedba reformske agende uz funkcionalan mehanizam koordinacije, kao i skora adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kako bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske Evropskoj uniji.

Razgovarano je i o nedavnom susretu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH s visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini.

Specijalni predstavnik EU istakao je da je ohrabren napretkom koje je postignut u posljednjih nekoliko mjeseci, te dao podršku nastavku tog pozitivnog trenda, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.