3.12.2015. 17:39
0
Radnici kompanije "Krivaja Mobel" iz Zavidovića odblokirali su magistralni put M-17 Zenica - Doboj
Radnici kompanije "Krivaja Mobel" iz Zavidovića odblokirali su magistralni put M-17 Zenica - Doboj kod petlje u Žepču, nakon što su danas oko 12 sati blokirali ovaj put u znak protesta, javlja Anadolu Agency (AA).

Blizu 400 radnika stiglo je danas pješke iz Zavidovića u Žepče gdje su u znak protesta blokirali petlju na ulazu u Žepče na magistralnom putu M-17.

Protesti radnika trajali su oko 5 sati, nakon čega su dobili obećanje od predstavnika sindikata ovog preduzeća koji su bili na razgovorima s Vladom Federacije BiH, da će im njihovi zahtijevi biti ispunjeni.

Šefik Fejzić, jedan od predstavnika radnika rekao je kako su dobili obećanje da će im njihov zahtijev o raskidu ugovora sa sadašnjim vlasnikom kompanije biti ispunjen.

"Dobili smo obećanje da će ugovor sa vlasnikom biti vjerovatno raskinut, ali ćemo više toga znati nakon što predstavnik Vlade Federacije BiH dođe u kompaniju u utorak kako bi razgovarali o ispunjenju zahtjeva", rekao je Fejzić.

Radnici su nakon više od 5 sati blokade petlje i obećanja da će im zahtjev biti ispunjen krenuli prema autobuskoj stanici u Žepču gdje su ih čekali autobusi koji će ih voziti u Zavidoviće.

Radnici su najavili okupljanje sutra u 7 sati ispred kapije preduzeća, te nove blokade ukoliko im zahtijev ne bude ispunjen. Prije obećanja da će im zahtjev biti ispunjen, među radnicima su porasle tenzije i nervoza te su bili spremni i da spavaju na petlji na putu M-17 sve dok im zahtijev bude ispunjen. No nakon obećanja odlučili su da napuste petlju i da se saobraćaj na ovom putu odvija uz velike zastoje.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.