4.12.2015. 14:14
0
Konjic: Lukman Hadžihusejnović s "kalašnjikovom" šetao čaršijom, a pri hapšenju veličao ISIL
Konjička javnost već danima je uznemirena nakon saznanja da se njihov sugrađanin Lukman Hadžihusejnović (36) u ponedjeljak oko 20 sati čaršijom šetao s „kalašnjikovom“ u ruci i dva okvira municije.

Iako je brzom i efikasnom akcijom policije savladan, mnogi su ostali šokirani kada je prilikom hapšenja ovaj teški ovisnik o drogama veličao ISIL te bulaznio o događajima u Parizu!

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno nam je da je Lukman, inače sin uglednog ljekara Rusmira Hadžihusejnovića, odmah nakon dojave lišen slobode, i to skoro u centru grada, kao i da je službeno evidentirano da je spominjao ISIL.

Kantonalni Tužilaštva HNK Nedžad Karalić, pak, kazao nam je da on nema takve informacije, izuzev da je Hadžihusejnović hodao naoružan, a prilikom saslušanja, dodao je, izjavio je da nije imao namjeru nikoga povrijediti.

- Nije znao reći zbog čega je to uradio, a zbog njegovog stanja kao zaštitnu mjeru predložio sam da se smjesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Vidjet ćemo kako će se o tom zahtjevu odrediti Općinski sud u Konjicu - rekao nam je Karalić, napomenuvši da bi sudska odluka trebala biti donesena danas. 

Ohrabrujuća je činjenica, kako nam je to potvrdio Karalić, da je policija prilično brzo reagirala te, praktično, spriječila Hadžihusejnovića u eventualnoj namjeri da nekoga ozlijedi, ali je činjenica, kako je naveo, da je javnost u Konjicu uznemirena. 

Hadžihusejnović je i prije nekoliko godina naoružan divljao po Konjicu, i to prepriječivši svojim automobilom put vozilu sudske policije i uperivši pušku prema policajcima. Zanimljivo, zbog neuračunljivosti prošao je bez posljedica.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.