11.12.2015. 13:56
0
Dodik navodi da ne prihvata Sud i Tužilaštvo BiH: Jučerašnji postupak je ponižavanje organa RS-a
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik pozvao je danas sve nadležne sigurnosne agencije u BiH da dogovore nove protokole i procedure da bi se izbjegle situacije kao jučerašnja u Novom Gradu/Bosanskom Novom, ali i naglasio da ako se to ponovi, institucije RS-a će istrajati na provođenju usvojenih zaključaka.

Naglasio je da Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH nije nadređena policiji RS-a, nije viši organ, niti je izuzeta iz zakona i sistema koordinacije, koji mora postojati.

-Sve to je prekršeno. Jučerašnji postupak je ponižavanje organa RS-a i to se neće dozvoliti. Jedino je realno da se utvrde novi protokoli kako će se vršiti akcije, istakao je entitetski predsjednik.

Dodao je da RS nema razlog da bilo šta skriva, te istakao da policija RS-a ne bi jučer spriječila pripadnike SIPA-e da izvrše pretres, ali su oni to uradili mimo policije.

-To ne može više, kazao je Dodik u izjavi novinarima i upitao šta bi se desilo da je policija RS-a pretresa kancelarije SIPA-e.

Dodao je da će učiniti sve da situacija u RS-u ostane mirna i taj bh. entitet neće ući u nikakvu destabilizaciju, ali neće dozvoliti da joj neko upada u policijske stanice.

Nazvao je glupostima tvrdnje ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da se od vlasti RS-a napadaju SIPA te pravosudne institucije BiH da bi se spriječile istrage o Bobar i Balkan investment banci, Boski...

Dodik navodi da ne prihvata Sud i Tužilaštvo BiH, osim da se njime bavi.

Tvrdi da se prvi put dešava da Srbi u bh. organima žele da upotrijebe SIPA-u za političke obračune.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.