1.1.2016. 13:36
0
Vučurević i ef. Hodžić: Nacionalističkim grafitima u Trebinju nema mjesta
-Neprijatelji suživota i tolerancije u Trebinju mogli su likovati samo dva dana, jer toliko vremena na fasadi zgrade kraj ulaza u Stari grad u Trebinju stajao je uvredljiv grafit, kaže za novinsku agenciju Patria Husein ef. Hodžić.

Nakon što je Patrija objavila sliku zgrade na kojoj su za sada nepoznati počinioci ispisali grafit “srpska Hercegovina, grad Dučića i sv. Vasilija, neće biti grad Bakirovih vehabija”, gradske službe su se pobrinule da on bude uklonjen.

-Moj povratak u grad posebno me je oraspoložio kad sam vidio da grafita nema jer je nečijom rukom i poštenog uma bio prefarban i sakriven! Ubrzo sam pokušao nazvati gradonačelnika Grada Trebinja Slavka Vučurevića sa nemjerom da se zahvalim odakle se drugi glas javio da je zauzet i da ćemo se čuti za desetak minuta. Zaista, u navedenom roku primio sam telefonski poziv od gradonačelnika gdje sam između ostalog u razgovoru zahvalio na reakciji gradskih inspekcijskih službi što su uklonili sporni garfit. Gospodin Vučurević je to lično osudio, kaže ef. Hodžić i dodaje:

-A ja sam poslije sam sebi sročio zaključak da je taj bezobrazluk mogao samo biti motiviran i naručen na fonu političkih prepucavanja i pokušaja ubacivanja svađe medu političke rivale Trebinja. Aferim i pohvala za Trebinje!

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.