7.1.2016. 10:07
0
Vojni penzioneri protestvuju pred zgradom Vlade FBiH, primili ih Novalić i Bukvarević
Nekoliko desetaka vojnih penzionera okupilo se jutros ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine tražeći izmjene Zakona o povoljnijem prijevremenom penzionisanju koji je usvojen 2013. godine.

Kažu da su tim zakonom "oduzeta njihova prava".

Njihove predstavnike, nakon pola sata mirnog okupljanja, primili su premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Predsjednik Saveza udruženja vojnih penzionera Nihad Šehović novinarima je kazao da su oni u parlamentarnu proceduru uputili izmjene tog zakona.

Dodao je da povećanje penzija nije osnovni razlog zbog kojeg traže izmjene zakona, nego vraćanje statusa vojnih penzionera, po kojem osnovu su i otišli u penziju.

Istakao je Savez udruženje okuplja oko 10.000 vojnih penzionera. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.