7.1.2016. 21:52
4
"SDP nema pravo nikome držati lekcije, Nikšić je brata postavio za direktora"
"Ova panična reakcija SDP-a je vjerovatno uzrokovana strahom od nalaza o poslovanju UKCS-a u periodu njihove vlasti i strahom od gubitka pozamašne kirije koju naplaćuju za smještaj Vlade FBiH i to u zgradi koja nije njihovo već državno vlasništvo", kažu iz SDA.

Stranka demokratske akcije (SDA) s gnušanjem odbacuje navode iz današnjeg saopćenja Socijaldemokratske partije (SDP) u kojem se na neprimjeren i neciviliziran način govori o prijedlogu Upravnog odbora za imenovanje direktora Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo (UKCS), saopćila je SDA, prenosi Slobodna Bosna.
 
Navedeno imenovanje (Sebije Izetbegović op.a.) će biti obavljeno uz striktno poštivanje svih zakonom propisanih procedura i u skladu s radnim te stručnim i naučnim referencama potrebnim za takvo imenovanje, navedeno je također u saopćenju.
 
"SDP nema pravo nikome držati lekcije jer se radi o političkoj stranci koja je u proteklom mandatu vodila katastrofalnu kadrovsku politiku i polučila katastrofalne rezultate vladanja.
 
Državna administracija i javna preduzeća su prenatrpana kadrovima SDP-a dovedenim po rođačkoj, prijateljskoj i partijskoj liniji. Oni računaju na kratko pamćenje i misle da je javnost zaboravila da je npr. Vlada FBiH na čijem čelu je bio sadašnji predsjednik SDP-a, za izvršnog direktora u Autoceste imenovala njegovog rođenog brata!
 
Ova panična reakcija SDP-a je vjerovatno uzrokovana strahom od nalaza o poslovanju UKCS-a u periodu njihove vlasti i strahom od gubitka pozamašne kirije koju naplaćuju za smještaj Vlade FBiH i to u zgradi koja nije njihovo već državno vlasništvo", citat je iz saopćenja Stranke demokratske akcije.

(Merima Druškić)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.