11.1.2016. 14:25
0
Savez za promjene: Bliži se dan kada će Dodik položiti račune za brojne afere
Stranke Saveza za promjene danas su najoštrije osudile „primitivizam i brutalnost predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika koje on pokazujene, samo prema opoziciji i srpskim predstavnicima u organima BiH, nego i prema građanima RS koje naziva neradnicima“.

-Gnjev i mržnja koju je pokazao u vrijeme najvećeg hrišćanskog praznika Božića i Dana Republike Srpske samo je potvrda da ovom predsjedniku RS Miloradu Dodiku ništa nije sveto. Umjesto da bude ujedinitelj i da radi u interesu jačanja RS, onako kako nalaže Ustav, Milorad Dodik nastavlja da dijeli srpski narod i RS, stoji u saopćenju Saveza za promjene.

Izražava se žaljenje što se na čelu RS nalazi čovjek koji se „poistovjećuje sa RS i koji je svojom politkom uništava i potkrada“.

-RS nije ničije privatno vlasništvo i zato poručujemo Miloradu Dodiku da se približava dan kada će zajedno sa svojim pajdašima da položi račune za osiromašenje RS, kao i za brojne afere, među kojima je kupovina vile na Dedinju, propast više banaka, Bobar banke, Banke Srpske, Balkaninvestment banke, Birča, Grand trejda... Savez za promjene neće odustati od borbe protiv kriminala i korupcije, i nikakvi histerični napadi Milorada Dodika neće gaspriječiti da istraje u namjeri da nadležni organi rasvijetle sve afere, posebno one koje se vezuju za najviše predstavnike vlasti u RS, među kojima je i Milorad Dodik, zaključuje se u saopćenju Saveza za promjene.

Predsjednik RS Milorad Dodik sinoć je u emisiji banjalučke Alternativne televizije izjavio je da je iluzorno očekivati da se ostvari jedinstvo dva postojeća politička bloka u Republici Srpskoj i da više nema mogućnosti za bilo kakve njihove razgovore.

-Politički konflikt će se veoma žestoko nastaviti do kraja. Narod mora da shvati koja opcija je narodna, a koja je izdajnička i ja sam uvjeren da to već dobro razumije, rekao je, između ostalog, Dodik.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.