12.1.2016. 9:19
0
U protekla 24 sata u Gračanici i Doboj Istoku zabilježene poplave
U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona su osim nekoliko tehničkih imale i jednu intervenciju na gašenju požara.

Vatrogasna jedinica Srebrenik jučer je pružala potporu u gašenju požara na tržnici Arizona na području općine Gradačac. Požar je lokaliziran i ugašen, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona ( KUCZTK). 

Uslijed naglog topljenja snijega došlo je do porasta vodotoka i plavljenja poljoprivrednog zemljišta na području općina Gračanica i Doboj Istok. Na području općine Gračanica trenutno je pod vodom oko 10 hektara poljoprivrednog zemljišta na području MZ Pribava i MZ Lohinja. Za sada nema ugroženih stambenih ili infrastrukturnih objekata.

Na području općine Doboj Istok Spreča je poplavila oko pet hektara poljoprivednog zemljišta. Uslijed porasta vodostaja lokalnih vodotoka radi naglog topljenja snijega u MZ Brijesnica Mala poplavljen je jedan stambeni i jedan pomoćni objekat, stoji u saopćenju KUCZTK. 

U kasnim popodnevnim satima i u toku protekle noći područje Tuzlanskog kantona je bilo zahvaćeno povremenim udarima jakog vjetra. Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite došlo je do povremenih prekida u snabdijevanju električnom energijom uslijed oštećenja niskonaponske mreže. Ekipe JP EP BiH su do jutarnjih sati uspjele otkloniti većinu kvarova na linijama i omogućiti nesmetano napajanje električnom energijom, navodi se u saopćenju. 

(FENA)
(Foto: Fena/Ilustracija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.