13.1.2016. 10:52
0
SIPA-i I CIK-u BiH dostavljen zahtjev za provjeru kandidata za popunu Vijeća ministara BiH
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je jučer u poslijepodnevnim satima zaprimila zahtjev za provjere predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koji se odnosi na predložene kandidate za ministra prometa i komunikacija BiH Bakira Dautbašića i zamjenika ministra odbrane BiH Seada Jusića.

Glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić kazala je Feni da će SIPA u zakonskom roku izvršiti potrebne provjere koje se odnose na istinitost informacija koje su predloženi kandidati naveli u obrascu izjave Centralne izborne komisije BiH i rezultate tih provjera dostaviti predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Jozić je podsjetila da je zakonski rok 30 dana, a počinje teći od dana zaprimanja zahtjeva predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.    

Jučer popodne je i Centralnoj izbornoj komisiji BiH stigao zahtjev za provjeru predloženih kandidata, a ova institucija treba da provjeri ima li smetnji, u skladu s Izbornim zakonom BiH, da budu kandidati za ministra odnosno zamjenika ministra u Vijeću ministara BiH.   

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH predložio je Bakira Dautbašića kao kandidata za ministra saobraćaja i komunikacija BiH i Seada Jusića za zamjenika ministra odbrane u Vijeću ministara BiH, nakon što su sa tih pozicija ranije smjenjeni kadrovi Demokratske fronte. 

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.