28.1.2016. 19:03
0
Jablanica daje dodatne naknade porodicama za treće, četvrto i peto novorođeno dijete
Općina Jablanica donijela je odluku o utvrđivanju prava i dodjele jednokratne novčane pomoći za novorođenu djecu u 2016. godini, kojom porodice, pored prava na jednokratnu novčanu pomoć u vrijednosti od 250 KM za svako novorođeno dijete, imaju dodatnu naknadu za treće, četvrto i peto novorođenče.

Odluka je usvojena na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Jablanice i to nakon što je urađena analiza brojnog stanja novorođene djece u općini Jablanica, a na osnovu koje je zaključeno da broj novorođene djece varira iz godine u godinu.

Pravo na ovu novčanu pomoć bit će priznato za svako novorođeno dijete u 2016. godini, ako barem jedan od roditelja ima prijavljeno mjesto prebivališta na području te općine, i to najmanje godinu dana od stupanja na snagu ove odluke.

Porodice koje budu imali treće novorođeno dijete u 2016. godini dobit će dodatnu jednokratnu novčanu pomoć od 750 KM, za četvrto novorođenče 1000 KM, dok će za peto ili više novorođeno dijete dobiti 1250 KM.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.