2.2.2016. 15:45
0
Jajce: Za bebe rođene u 2016. godini 500 KM
Za sve bebe, rođene u Jajcu u 2016. godini, majkama će biti isplaćeno po 500 KM, s obzirom na to da je u općinskom proračunu za ovu godinu planirani 70.000 KM pomoći porodiljama za novorođenu djecu.
- Pravo na ovu naknadu ostvaruje se dokazom o prebivalištu majke na području općine Jajce i podataka iz matične evidencije Općine Jajce o upisu novorođenog djeteta - priopćeno je iz Općine Jajce.

Kako je navedeno, potrebno je pri upisu novorođene bebe u matičnom uredu Općine Jajce popuniti zahtjev za isplatu novčane naknade za novorođeno dijete i priložiti potrebne dokumente, odnosno dokaz o rođenju djeteta, uvjerenje CIPS-a o prebivalištu na području općine Jajce za majku djeteta, dokaz o otvorenom računu i dokaz o identitetu majke.

 U siječnju je u matičnu knjigu rođenih na području Jajca upisano šest beba, a prve jednokratne naknade od 500 KM bit će isplaćene narednih dana.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.