9.2.2016. 11:53
6
To su te ekonomske reforme: Novalić potpisao povećanje ministrima i savjetnicima naknade sa 1 KM na 250 KM
Iako je premijer FBiH, Fadil Novalić, u posljednjih nekoliko mjeseci često govorio o teškom ekonomskom stanju u kojem se nalazi BiH, prije svega veći bh. entitet FBiH, to nije spriječilo Vladu FBiH da svojim članovima i njihovim savjetnicima poveća naknade sa jedne KM na 250 KM.

Piše: Haris Ahbabović

Iako nije bilo zvanične objave u mediji, istu odredbu Vlada FBiH je usvojila na sjednici koju je održala 2. februara ove godine. 

Sporne naknade su izmjenama Uredbe 2013. godine smanjene na jednu konvertibilnu marku, da bi samo tri godine poslije bile povećane na 250 KM. Ova Uredba koju potpisuje upravo Fadil Novalić već je stupila na snagu s obzirom na to da je objavljena 5. februara ove godine u Službenim novinama Federacije BiH. 

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.