10.2.2016. 18:59
0
"Gradonačelnik Komšić je zaboravio spomenuti da bi on usvajanjem akta imao istu platu kao i Fadil Novalić"
Naša stranka saopćila je danas da poziva "gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića da ne drži lekcije o rastrošnosti aparata na čijem je on čelu, ukoliko nije spreman u smanjenju rastrošnosti krenuti od sebe“.

To je istakao gradski vijećnik Naše stranke Vibor Handžić navodeći da su nakon što je Komšić donio naredbu o obustavi plata i naknada u organima Grada Sarajeva, zaposleni protiv njega podnijeli krivičnu prijavu, optužujući ga za zloupotrebu službenog položaja.

Nakon današnje pres-konferencije gradonačelnika Sarajeva reagirao je Klub vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

- Gradonačelnik je istakao da u gradskoj administraciji radnici ne rade puno radno vrijeme, da postoji nepotizam u zapošljavanju, te brojne malverzacije i sporne privilegije, ponašajući se kao da nije dijelom vlasti, nego da je za to saznao jučer. Nevjerovatno je da, ukoliko je to istina, ne osjeća niti najmanju odgovornost za sve ono što je nabrojao kao probleme administracije - kazao je Vibor Handžić,

Naša stranka, kaže, podržava da se gradska odluka o plaćama usaglasi s federalnim zakonom, napominjući da su "do sada utvrđivani maksimalni koeficijenti za plaće izabranih zvaničnika i naknade vijećnicima, što nije obaveza po zakonu".

- Gradonačelnik je zaboravio spomenuti da bi on usvajanjem ovakvog akta imao istu platu kao i predsjednik Federacije. Također, za dio odluke koji se tiče državnih službenika i namještenika, ovlašteni predlagač je isključivo gradonačelnik, te se o tome nikada nije ni vodila polemika u Gradskom vijeću. Dakle, Gradsko vijeće se bavilo vijećnicima i imenovanim dužnosnicima, te smo tu uspjeli zaustaviti enormno uvećanje privilegija - dodao je Handžić, navodi se u saopćenju Naše stranke.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.