11.2.2016. 9:18
0
Prednacrt zakon o PIO na Vladi 12. februara
Prednacrt zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, koji je sačinjen u okviru reforme penzijskog sistema u Federaciji, bit će razmatran na sjednici Vlade FBiH, koja će biti održana 12. februara, a nakon čega će biti upućen u dalju proceduru.

To su za dnevni list "Faktor" potvrdili u Ministarstvu rada i socijalne politike FBiH.

- Napominjemo kako je u toku izrade ovog zakonaodržano niz sastanaka sa drugim zainteresiranim stranama, između ostalih, sa Savezom samostalnih sindikata BiH, Udruženjem poslodavaca FBiH i Savezom udruženja penzionera u FBiH. Oni su u pismenoj formi dostavili prijedloge, primjedbe i sugestije na Prednacrt zakona, a koje su razmotrene i djelomično usvojene i ugrađene u tekst zakona. Prednacrt će biti razmatran na sjednici Vlade FBiH koja će biti održana 12. februara - pojašnjava Vesko Drljača, federalni ministar rada i socijalne politike.

Dodaje kako je podršku prednacrtu zakona o PIO dalo i Ekonomsko socijalno vijeće za teritorij FBiH, koje je više puta razmatralo tekst zakona, te istaklo da isti predstavlja dobru osnovu za bolje uređenje oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja.

- Kako je riječ o propisu koji je od izuzetne važnosti za FBiH, posebno ističemo da će Prednacrt zakona o PIO biti razmatran kroz redovnu parlamentarnu proceduru. Time će se kroz širu javnu raspravu odlučiti o prijedlozima, primjedbama i sugestijama iznesenim u toku njegove izrade, a koje nisu uvažene i ugrađene u tekst zakona - objasnio je Drljača za "Faktor".

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.