12.2.2016. 18:04
0
Hormoni štitnjače prouzrokovali smrt 20-godišnje djevojke iz Livna
Obdukcija nad tijelom 20-godišnje K.P. iz Podgradine kod Livna pokazala je da je smrt nastupila uslijed posljedice poremećaja rada srca uzrokovanim trovanjem hormonima štitnjače – izjavio je za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

Po njegovim riječima, preminula djevojka je od bolesti štitnjače dugo bolovala a koju nije liječila što je dovelo do kobnog stanja za nju.

 - Dobivenim informacijama od patologa isključena je bilo kakva kaznena odgovornost treće osobe za preranu smrt 20-godišnjakinje u Livnu - kazao je Vrdoljak.

 Nesretna je djevojka kasno sinoć oko 23:30 sati radi pružanja liječničke pomoći došla na Odjel hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno a tijekom ukazivanja liječničke pomoći oko 23:40 sati došlo je do zdravstvenih komplikacija što je imalo za posljedicu da je dvadesetogodišnjakinja preminula u prostorijama spomenute zdravstvene ustanove.

Bila je i otvorena istraga u koju su bili uključeni i liječnici te zdravstvene ustanove.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.