15.2.2016. 21:15
0
Cvijanović: Predaja aplikacije samo dobra poruka, trebaju konkretni rezultati
Ne želim da pokvarim današnji dan u kojem je BiH podnijela aplikaciju za članstvo, ali previše poznajem proces u svim njegovim mikrokoracima da znam da je to samo dobra poruka, a iza toga nema ničega, ako nema konkretnih rezultata, izjavila je u Laktašima entitetska premijerka Željka Cvijanović.
Ona je ustvrdila da nijedno pitanje nije završeno do kraja, da je Reformska agenda „nešto na čemu će se nastaviti raditi“. 

Cvijanović je ponovila negativan stav Vlade RS-a o usvojenom mehanizmu kordinacije.

-U vezi s mehanizmom koordinacije smo strašno prevareni, nastao je nered na unutrašnjem planu. Ne postignete sporazum o mehanizmu koordinacije zato što ste odlučili da ne koordinišete, već namećete. To je apsurd - tvrdi ona.

Dodala je i da u pregovorima o adaptaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju „treba pristupiti krajnje oprezno, jer prelaskom na novi režim, grupa proizvoda gubi zaštitu“.

-To će s prihodovne strane značiti veliki minus, negdje od 50 do 80 miliona KM gubitaka po tom osnovu. To je, svakako, otežavajuća okolnost za naše poljoprivrednike - rekla je Cvijanović.

Obaveza Vlade RS-a je, kako je navela, da upozorava da je poljoprivreda u nadležnost entiteta i da ministarstva na državnom nivou treba da vode računa o podjeli nadležnosti kada je riječ o različitim inspekcijskim službama i organima koji moraju da djeluju po pitanju uvozno-izvozne politike. 

Tvrdi i da se „u tome vidi i jedna opasna politika koja ide u pravcu isključivanja RS-a iz svih procesa“.

Cvijanović, koja je i potpredsjednik SNSD-a, prisustvovala je u Laktašima obilježavanju 20 godina od osnivanja Općinskog odbora te stranke. 

(Fena)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.