16.2.2016. 14:16
0
Dugogodišnja podrška Raiffeisen banke Diplomatskom zimskom bazaru
„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo već deset godina dio Diplomatskog zimskog bazara, plemenitog projekta čija je svrha prikupljanje novca za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Raduje me činjenica da je na ovogodišnjem Bazaru koji je održan u decembru prošle godine prikupljena značajna novčana suma, te se nadam da će ova sredstva olakšati rad udruženja kojima su donirana“, izjavila je Mirha Hasanbegović, članica Uprave Raiffeisen banke, ističući da Banka, prateći prinicipe svoje strategije održivosti, podržava projekte humanitarnog karaktera, usmjerene na pomoć djeci, osobama pod starateljstvom, te osobama sa posebnim potrebama.

Organizatori Diplomatskog zimskog bazara su na jučerašnjoj konferenciji za medije objavili da su sredstva prikupljena na Bazaru donirana za sljedeća četiri udruženja: The Christine Witcutt - centar za pomoć djeci sa posebnim potrebama, Sarajevo, The Franciscan International Student Centre - pomoć osobama sa posebnim potrebama, zatim Våra Barn – pomoć djeci bez roditelja, Mostar, te Downsy i Mi in Banja Luka – pomoć djeci sa Downovim sindromom. 

Diplomatski zimski bazar je događaj koji organizuju članovi diplomatske zajednice u Bosni i Hercegovini, a na prošlogodišnjem Bazaru izlagalo je više od 38 zemalja svijeta. Svake godine, pored finansijske podrške, Raiffeisen banka ima i svoj Rafa Žirafa kutak za različite dječije aktivnosti i društvene igre, te uposlenici Banke aktivno učestvuju u interakciji sa djecom kroz mini takmičenje za djecu iz crtanja, bojenja i male košarke.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.