18.2.2016. 18:21
0
Izetbegović uputio telegram saučešća predsjedniku Republike Turske
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.
- Užasnut sam serijom terorističkih napada koji u zadnje vrijeme pogađaju Republiku Tursku i njene građane, odnoseći na stotine nedužnih života  i unoseći nemir u srca svih nas. Posljednji u nizu napada koji se dogodio u središtu Ankare potvrdio je činjenicu da je terorizam najveći sigurnosni izazov u današnjem svijetu s kojim se svi moramo uhvatiti u koštac - istaknuto je u telegramu.

Naglašeno je da su BiH i Turska jasno opredijeljene da u toj borbi imaju aktivnu ulogu.

- Zato i sada, suočeni s novim napadima i desetinama novih žrtava, stojimo čvrsto uz Vas i turski narod, s uvjerenjem da ćete se oduprijeti teroru i nasilju. S tugom u srcu, Vama predsjedniče i turskom narodu upućujem svoje najdublje saučešće, uz želju i nadu da će se ovaj bezumni zločin i prolivanje krvi okončati - navedeno je u telegramu saučešća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.  
(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.