19.2.2016. 15:54
0
Duraković primio delegaciju Vlade Srbije: U maju izgradnja vrtića i obnova glavne ulice u Srebrenici
Izgradnja vrtića i trotoara i obnova glavne ulice u Srebrenici počet će u maju, a do kraja juna će početi realizacija drugih dogovorenih projekata, poruka je sa danas održanog sastanka predstavnika Vlade Srbije i načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića.
Iz Beograda su u Srebrenicu došle tri ekipe stručnjaka iz oblasti visokogradnje i niskogradnje, čeličnih konstrukcija i mostogradnje kako bi razgovarali s rukovodstvom opštine o realizaciji projekata koje će finasirati srbijanska Vlada.

Prema Durakovićevim riječima, uskoro će biti raspisani tenderi za odabir projektanata za planirane objekte.

„Ovo je prvi i konkretan korak u startanju konačne realizacije zacrtanih projekata, odnosno onih projekata koje je Skupština opštine Srebrenica prošlog četvrtka usvojila svojom odlukom, sada je to zvanično i mi krećemo u realizaciju. Ono što je za nas važno i što smo danas dogovorili, jeste da projektovanje, tj. konačno projektovanje i idejno projektovanje krene odmah, da ne bismo gubili vrijeme, mada je nerealno očekivati da sve ovo završimo za mjesec dana, odnosno da svi objekti budu izgrađeni. Ali, ovo je prvi korak i očekujem da ćemo već u narednih nekoliko dana raspisati tender za odabir onih koji će projektovati“, izjavio je Duraković.

Naglasio je da je posebno zadovoljan što je u Srebrenicu došao stručni tim iz Srbije na čelu sa vodećim stručnjacima sa Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta.

„Želimo da ti objekti imaju apsolutno sve savremene standarde, da kada budu završeni troškovi njihovog tekućeg održavanja, investicionog održavanja budu minimalni“, izjavio je Rade Obradović, savjetnik potpredsjenika Vlade Srbije i profesor na Ahitektonskom fakultetu u Beogradu.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović dodao je da će pored projekata Vlade Srbije biti realizovani i projekti Vlade RS i Savjeta ministara BiH, kako bi „Srebrenica u budućnosti bila bolje mjesto za život“.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na Investicijskoj konferenciji u Srebrenici u novembru prošle godine da je Vlada Srbije odlučila donirati pet miliona eura za obnovu Srebrenice. Od toga, tri miliona eura bit će realizovana kroz različite razvojne projekte.
(Anadolu Agency)



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.