1.3.2016. 21:07
0
Ispred Pravnog fakulteta u Sarajevu obilježen Dan nezavisnosti: Znanje jedini garant da BiH može ići naprijed
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu, u utorak navečer je organizovao manifestaciju povodom 1. marta – Dana nezavisnosti države BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Arnel Terzić, generalni sekretar Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, za AA je kazao da se prvi put u Sarajevu na ovakav način obilježava 1. mart.

"Danas po prvi put na ovakav način organizujemo proslavu Dana nezavisnosti BiH. Mi mislimo da je to svakako najbitniji datum u novijoj historiji BiH. Naša namjera zbog čega organizujemo ovu manifestaciju je da pošaljemo nekoliko poruka. Želimo kazati da su samo znanje i jak univerzitet jedini garant da BiH može ići naprijed", rekao je Terzić. 

Naglasio je kako je vrlo značajno da svi građani u BiH žive u blagostanju i sreći.

"Mi želimo da ova država bude u prosperitetu i da bude dostojna života svih građana BiH, na svakom njenom pedlju", kazao je Terzić.

Manifestaciji, koja je održana ispred zgrade Univerziteta u Sarajevu (Pravni fakultet UNSA), prisustvovalo je oko 200 studenata kao i predstavnici SPUS-a.

Večerašnju manifestaciju, koja se prvi put održava u povodu Dana nezavisnosti države BiH otvorio je rektor UNSA prof.dr Muharem Avdispahić.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupio je i poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović, dok je cijelu manifestaciju pratio Hor studenata UNSA. 

Tokom manifestacije, odnosno u periodu od 18:45 do 20:00 saobraćaj ispred Pravnog fakulteta je u potpunosti bio obustavljen. 

Manifestacija je okončana velikim vatrometom.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.