2.3.2016. 14:21
0
Nova ruta: Izbjeglice sa Bliskog istoka krenut će preko BiH
Njemačka televizija N-TV jučer je objavila novu rutu kojom će se kretati izbjeglice, a na toj mapi nalaze se BiH, Crna Gora i Hrvatska, prenosi novinska agencija Patria.

Prema izvještavanju ove televizije, izbjeglice će se kretati od Grčke preko Albanije, kroz Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu do Hrvatske. Više od 102.000 migranata i izbjeglica stiglo je na grčka ostva s turske obale od januara, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije.

Tokom 2015. bilo ih je više od 850.000. U istom periodu poginulo je više od 410 migranata i izbjeglica, a ruta preko istočnog Mediterana između Turske i Grčke i dalje važi za najsmrtonosniju imajući u vidu da se tu utopio 321 migrant.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.