4.3.2016. 11:29
1
Tužilaštvo KS objavilo rezultate istrage: Mahir Rakovac nije ni fizički ni seksualno zlostavljan
Dalida Burzić, glavna tužiteljica Tužilaštva KS, objavila je rezultate istrage o smrti dječaka Mahira Rakovca, koji je u decembru prošle godine izvršio samoubistvo skokom sa zgrade na Dobrinji.

Piše: Haris Ahbabović

Po nalogu Tužilaštva KS, istražitelji su vršili istragu povodom smrti dječaka, jer su Dubravko Lovrenović, dječakov očuh, i njegova majka Alisa Mahmutović istakli kako je njihov sin bio zlostavljan.

Dalida Burzić je rekla kako telefon dječaka nije bio u funkciji pet dana prije njegove smrti. Ona je kazala i da Mahir nije silovan, te da niko nije mogao potvrditi da je bio prisutan takvom činu. Ni na drugim djelovima tijela nije bilo tragova nasilja, već su konstatovane povrede koje su uzrok pada. Majka dječaka, Alisa Mahmutović, se obraćala školi uglavnom u vezi s ocjenama, a ne u povodu prijave nasilja. 

Pregledan je veliki broj zapisa sa video kamera i nijedan zapis ne ukazuje na vršnjačko nasilje. Utvrđeno je da su korišteni pogrdni nadimci među svom djecom, pa tako i kada je u pitanju Mahir Rakovac.

Podsjećanja radi, Mahir Rakovac je izvršio samoubistvo skokom sa zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja 14. decembra 2015. godine. Odmah nakon toga njegovi roditelji su tvrdili da je njihov sin bio žrtva vršnjačkog nasilja u školi.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.