9.3.2016. 12:35
0
Mektić: BiH nastavit će da prati situaciju s migrantima
Bosna i Hercegovina nastavit će da prati situaciju s migrantima nakon odluke zemalja EU da počnu primjenjivati šengenska pravila, čime je praktično ukinuta dosadašnja balkanska ruta, kazao je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas na sastanku s ambasadorom Italije u BiH Ruggero Corriasom.
Također, ocijenio je da nije realno eventualno otvaranje alternativnog pravca koja bi išao preko BiH imajući u vidu da su zatvorene granice u nastavku trase prema EU.

Tokom sastanka razgovarano je i o borbi protiv terorizma te projektu deradikalizacije.

Mektić je istakao da su mjere koje poduzimaju sigurnosne i pravosudne agencije značajno ograničile djelovanje radikalnih grupa, a istovremeno je iskazan interes pojedinaca koje ratuju u Siriji i Iraku za povratak i sporazumno priznavanje krivice.

Mektić je istakao da je aktuelno pitanje vezano za djelovanje paradžemata u BiH te da će u saradnji sa Islamskom zajednicom dogovoriti naredne korake za rješavanje tog problema, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(Anadolu Agency) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.