21.3.2016. 16:07
0
„Dodik pokušava rehabilitovati Karadžića“
Udruženje intelektualaca Podrinja smatra da u entitetu Republika Srpska nastoje rehabilitirati Radovana Karadžića time što su javnu ustanovu nazvali njegovim imenom.

- Karadžićevu rehabilitaciju javno i bezobzirno pokušava izvršiti predsjednik multietničkog entiteta Milorad Dodik, svečano imenujući javnu instituciju - studentski dom po Radovanu Karadžiću. Iako formalno pravno Radovan Karadžić nije osuđen za zločine, nedvosmislena je uloga bivšeg predsjednika RS, a sadašnjeg haškog uznika, koji je predvodio zločince, pa se skrivao dvanaest godina od ruke pravde - navodi se.

U saopćenju za javnost pozivaju međunarodne, ali i domaće zvaničnike da se, kako ističu iz Udruženja, jasno odrede prema onima koji ne biraju sredstva da nanose bol i uvrede žrtvama režima Radovana Karadžića i Milorada Dodika.

- Sve one, koji se ne slažu s politikom rehabilitacije počinitelja, ideologa i izvršilaca zločina u proteklom i drugim ratovima u entitetu RS, pozivamo da podignu glas i iniciraju akcije suprotstavljanja takvim tendencijama, uključujući i aktivnu građansku neposlušnost - ističu iz Udruženja intelektualaca Podrinja.

(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.