22.3.2016. 15:59
0
Neophodna izrada novog jelovnika u osnovnim školama KS
Prevencije poremećaja rasta i razvoja školske djece Kantona Sarajevo bila je tema današnjeg razgovora ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvira Kazazovića sa dijabetologom s Pedijatrijske klinike KCUS-a Mithatom Mujićem i koordinatoricom Škole u bolnici Marijom Božić Tičić.

U tom smislu, dijabetolog Mujić je predložio ministru Kazazoviću da je neophodno kao ključnu mjeru poduzeti promjene ishrane djece u osnovnim školama, te pristupiti izradi novog jelovnika u ustanovama tog nivoa obrazovanja.

Ministar Kazazović je prihvatio prijedlog dijabetologa Mujića te ga izvijestio da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS već pokrenulo određene aktivnosti u tom smislu.

- Ovom prilikom želim najaviti buduće zajedničko djelovanje obrazovnog i zdravstvenog sektora Kantona Sarajevo koje će za cilj imati prevenciju bolesti, među njima i dijabetesa kod naše djece - naglasio je ministar Kazazović te sa sagovornikom dogovorio saradnju resornog ministarstva i Udruženja dijabetologa s istim ciljem.

Ministar Kazazović je najavio precizno uređenje rada Škole u bolnici posebnim podzakonskim aktom kojim će se, između ostalog, nastojati dodatno ojačati njena funkcija te dati značaj kakav imaju slično koncipirane škole u regionu i šire.

Da bi unaprijedio rad, posebno obrazovni proces, u ovoj školi, ministar Kazazović je koordinatorici Božić Tičić dodijelio dva računara.

- Ovom značajnom donacijom bitno će biti unaprijeđena edukacija školske djece koja se zbog bolesti već duže vrijeme nalaze na Pedijatrijskoj klinici Jezero, dječijoj hirurgiji, dječijoj ortopediji te dječijoj i adolescentnoj psihijatriji Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo - kazala je koordinatorica, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA)

Jelovnika
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.